Saracena Primitivo Salento IGP, Masseria Borgo Dei Trulli

3,200 ALL

Verë e kuqe Masseria Borgo dei Trulli
Sasia
Përshkrimi

Rrushi: Primitivo

Viti: 2015

Alkooli: 13.5%

Pas vjeljes rrushi vendoset në kuti të vogla prej druri prej 5 kg secila për një tharje prej rreth 10-15 ditësh, maturohet si vere duke qendruar 10 muaj ne fuci lisi francize. Ngjyre e kuqe me intensitet Vera vjen me arome te frutave të thata, erëza ekzotike, piper i bardhë dhe çokollatë Shije te rrumbullakët dhe intensive, me taninet elegante dhe të buta, lë të kuptohet vanilje, kumbulla dhe kafe.

Shoqerimi: Mish i eger, gjellë me mish dhe djathëra të forte e te stazhionuar. Vere ideale si një "verë meditimi".