Primitivo Lucale, Masseria Borgo Dei Trulli

2,500 ALL

Verë e kuqe Masseria Borgo dei Trulli
Sasia
Përshkrimi

Rrushi: Primitivo

Viti: 2018

Alkooli: 14.5%

Ne fund të gushtit ne vreshte behet “il giro del picciolo “ vila e rrushit lihet në bimë për rreth 12 ditë të thahet. Në këtë mënyrë ata humbin rreth 25-30% të peshës. Vera maturohet për 8 muaj në fuci lisi franceze dhe amerikane. Ngjyre e kuqe me intensitet te larte. Aroma vjen si qershi, mjedra dhe rrush pa fara. Ne shije vjen me trup të plotë, të butë, të ekuilibruar mirë, me lë të kuptohet se manaferra e eger. Taninet jane elegante dhe një fund shumë i gjatë dhe persistent( zgjat ne kohe).

Shoqerimi: Shoqerohet shume mire me mish të kuq të pjekur, mish te eger dhe djathëra të forte e te stazhionuar.