Mirea Primitivo Di Manduria DOP, Masseria Borgo Dei Trulli

5,200 ALL

Verë e kuqe Masseria Borgo dei Trulli
Sasia
Përshkrimi

Rrushi: Primitivo

Viti: 2018

Alkooli: 17.5%

Vere e bere nga hardhi 70-80 vjecare, ku nje rrenje nxjerr ben 500-600 gr rrush, behet vjelje e vone me appasimento natyrore ne rrenje. Maturohet si vere per 10 muaj ne fuci francize, pasi te mbushet ne shishe qendron minimalisht 6 muaj ne cantine para se te dale ne shitje. Ngjyre e kuqe intensive. Kjo vere vjen me aromat e frutave të thata, erëzat ekzotike, speci i bardhë dhe çokollata, çokollatë e zezë, dru sandali dhe fiq. Vera vjen me shije intensive, e rrumbullakët, me trup të plotë, e pasur dhe jashtëzakonisht mire i ekuilibruar Ajo paraqet shtresa komplekse dhe mbështjellëse të taninave të butë dhe elegantë, me shenja vanilje, kumbulla, rrush të thatë, kafe dhe mjaltë. Përfundimi është shumë i gjatë, këmbëngulës dhe i plotë, me një ëmbëlsi të dhënë nga vjetrimi në dru.

Shoqerimi: Rekomandohet te pihet e vetme si vere meditimi.

Shenim: Kantina nuk mbulon dot te gjitha kerkesat per kete vere pasi prodhon vetem 10000 shishe ne vit dhe per tregun shqiptar kemi arritur kete vit te marrim vetem nje numer te kufizuar shishesh.