Liala Negroamaro DOP, Masseria Borgo Dei Trulli

5,000 ALL

Verë e kuqe Masseria Borgo dei Trulli
Sasia
Përshkrimi

Rrushi: Negroamaro

Viti: 2018

Alkooli: 16.5%

Vere e bere nga hardhi 70-80 vjecare, ku nje rrenje nxjerr ben 700-800 gr rrush, behet vjelje e vone me appasimento natyrore ne rrenje. Maturohet si vere per 10 muaj ne fuci franceze, pasi te mbushet ne shishe qendron minimalisht 6 muaj ne cantine para se te dale ne shitje. Ngjyre e kuqe shumë e thellë dhe e kuqe vjollcë Aromë e pasur dhe komplekse, me shënime të frutave të kuq si rrush pa fara, qershi. Ne shije vera vjen si nje trup i shkëlqyeshëm, i butë dhe harmonik, i pasur me tanine fisnike, me një fund këndshëm këmbëngulës. Shënimet pikante të kanellës, kafesë dhe vaniljes e bëjnë atë veçanërisht mbështjellëse, kadifeje dhe elegante.

Shoqerimi: Një verë meditimi, por edhe ideale për tu shijuar me mish te eger dhe djathra shumë të stazhionuar.